reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Biała Podlaska
-2.9°C
wschód słońca: 06:38
zachód słońca: 16:45
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Białej Podlaskiej

kiedy
2025-03-05 17:00
miejsce
Miejski Ośrodek Kultury,...
wstęp biletowany
kiedy
2025-03-05 20:00
miejsce
Sala Widowiskowa Starostwa...
wstęp biletowany
kiedy
2025-03-09 15:00
miejsce
Akademia Bialska im. Jana Pawła...
wstęp biletowany
kiedy
2025-03-09 17:00
miejsce
Sala Widowiskowa Starostwa...
wstęp biletowany